Menu
Din handlekurv

Personvernspolicy

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Zoo 24 samler inn og bruker personopplysninger fra deg.

 
Zoo 24  ved daglig leder er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger og at denne behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Vi tar ditt personvern alvorlig og er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettbutikken vår (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).
 
Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.
Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

Hvilke personopplysninger behandler vi?

Zoo 24 behandler opplysninger som du selv oppgir når du bestiller på zoo24.no. Dette er navn, adresse, e-postadresse, mobilnummer og info om tidligere kjøp.
 
Det er frivillig å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester i vår nettbutikk.

Hva er formålet med behandling av personopplysninger?

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål (personvernloven §8 1. ledd):
 
1. Når du handler hos oss må vi ha ditt navn og adresse for å sende deg varene.
 
2. E-postadressen din bruker vi til å sende deg en ordrebekreftelse på varene du har bestilt. Vi kommuniserer hovedsaklig per e-post med våre kunder. Derfor trenger vi din e-postadresse dersom det skulle være spørsmål eller kommentarer ift. ordren din.
 
3. Telefonnummeret ditt bruker vi kun dersom vi ikke får kontakt med deg via e-post.
 
4. For at du skal kunne følge med på bestillingen din under transport, gir vi e-postadresse og telefonnummeret ditt til våre logistikkleverandører og transportører, Bring og PostNord. Bring og PostNord bruker e-postadressen din til å sende deg info om sporingsnummer på sendingen, og vår transportør sender deg e-post og melding på telefon med info om utlevering.

Hvor henter vi opplysninger fra?

Her er en oversikt over hvordan vi innhenter opplysninger:
 
1. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.
Nettsiden vår bruker informasjonskapsler blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form og til å forbedre brukeropplevelsen. Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.
 
Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester:
 

  • Bruk av våre butikkløsninger.
    Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv. Uten informasjonskapsler vil ikke en nettbutikk kunne fungere.
  • Stripe
    Vår butikkløsning setter informasjonskapsler fra Stripe. Mer informasjon på https://stripe.com/cookies-policy/legal
  • Klarna
    Vår nettbutikk setter informasjonskapsler fra Klarna
  • Vipps
    Vår nettbutikk setter informasjonskapsler fra Vipps 
  • Google Analytics
    Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.
  • Google Adwords
    Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.
  • Facebook Pixel
    Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Samtykke i bruk av informasjonskapsler

I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser. Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken av disse i din nettleser. Merk at ved å gjøre dette, vil flere av funksjonene på nettsiden ikke fungere.
 
Vi bruker Google Analytics til å analysere trafikken på nettstedet. Vi bruker dette til å bedre kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettbutikken. Vi kan studere trafikken, registrere statistikk, bruksmønster og trender. Dette gjelder blant annet hvilke sider du er inne på, når du er inne i nettbutikken og geografisk posisjon.

Lagring og deling av personopplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjepart. Unntaket gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene vi leverer.
 
1. Nettstedet bruker Secure Sockets Layer (SSL), en teknikk som benyttes for å kryptere og beskytte informasjon som sendes via nettleserens HTTP-protokoll. Når SSL er aktivt begynner alltid webadressen med https://, og adresselinjen kan vises med hengelås.Vårt nettsted og nettbutikk bruker SSL slik at all kommunikasjon foregår kryptert og sikret. Når du sender din kredittkort-/ordreinformasjon gjøres dette alltid via en sikker linje.
 
2. Vi benytter Posten Norge AS (Bring) og PostNord som transportør av varer mellom oss og deg. Posten og PostNord trenger navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse for å levere ordren til deg. Posten benytter telefonnummer og e-postadresse til å holde deg oppdatert på hvor pakken befinner seg under transport og de sender deg informasjon om når pakken er utlevert/klar for henting.
 
3. Personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse blir lagret på kryptert server hos vårt webhotell Pro ISP.
 
4. Stripe håndterer betalinger og krever samtykke i henhold til sine vilkår. Personopplysninger som navn, adresse, e-post og telefonnummer deles med Stripe. Vi oppbevarer ikke kortnummer eller fødselsnummer hos oss. Ved å benytte Stripes tjenester, samtykker du til deres vilkår.
 
5. proisp.no er vår e-postleverandør. Vi sender kopi av ordrebekreftelse til en egen e-postadresse kundeservice@zoo24.no. Dette gjøres for å få informasjon relatert til ordren og ha mulighet til å sende ordrebekreftelse på nytt mm. Andre e-poster vi mottar direkte fra kunder blir lagret i 1 år og deretter slettet. Vi bruker TLS-kryptering for å sikre vår e-postkommunikasjon.

Arkivering og sletting av personopplysninger

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer.

Dine rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet, jf. personopplysningslovens § 18, 1. ledd. 
Det betyr at du selv kan påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg.
Er det feil i opplysningene eller du ønsker å gjøre endringer, kan du gjøre endringer eller slette ved å logge deg inn på Kundesenter i nettbutikken eller kontakte oss per e-post på kundeservice@zoo24.no.
 
Du kan også kontakte oss direkte dersom du ønsker innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å slette dine lagrede opplysninger. Alle henvendelser angående personopplysninger vi har om deg skal besvares innen 14 dager.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:

Zoo 24, Prof. Birkelandsvei 32, 1081 Oslo
E-post: kundeservice@zoo24.no